Soemeersingel 123, 5759RD Helenaveen   |      06-10870081 

blog and news

Kijk regelmatig op deze pagina voor nieuws, activiteiten en verhalen.

Vreemdgaan bij de nonnen in Griendtsveen!?

Nog net in het oude jaar, 30 december 2018, was er tijd voor een laatste maandwandeling en, zoals aangekondigd, werd het een 'special edition'. Met maar liefst 18 deelnemers vertrokken we vanaf De Morgenstond voor een wandeling die ons via het Mussenkeetpad en het Nonnenpad uiteindelijk terugleidde naar de Morgenstond. Onderweg was er een 'special treat', een lekker Peelneutje, om de wandeling en het gesprek wat kracht bij te zetten maar eigenlijk was dat niet nodig. Er werd weer druk en uitgebreid Engels gesproken onderweg en de wandelaars waren soms zelf 'reluctant' om hun gesprek te beëindigen en van gesprekspartner te wisselen, zo intensief waren ze dan met elkaar aan het converseren...

De wandeling was ook special omdat we 'vreemdgingen': aangezien ons normale adres, hoeve Willem III, gesloten was dit keer, hadden we onze onderhoudende en gezellige wandeing bij de Peelburen in Griendtsveen... En dan ook nog over het Nonnenpad! Dit gegeven was genoeg om de Engelse tongen los te krijgen. Met een ook nu weer internationale gezelschap (met Belgische en Roemeense gasten) werd het opnieuw een erg geslaagde Walk&Talk.

Na afloop werd duidelijk wat er nog meer speciaal was aan deze 'edition'. We werden in De Morgenstond ontvangen met een warme chocomel, een mok koffie of een glas Glühwein en met lekkere oliebollen. En er was voor iedereen een pakketje met vier eigengemaakte postcards om iedereen te bedanken voor hun deelname het afgelopen jaar. Zonder wandelaars is er namelijk geen Walk English!

Na bijna twee jaar maandwandelingen lijkt een steeds grotere groep Walk English te omarmen. Veel deelnemers komen de volgende (of een andere) keer terug om opnieuw te genieten van deze fraaie Engelse ontmoetingen in de beautfiul surroundings of De Peel!

Voor het eerst sinds het bestaan van Walk English gaat de prijs voor de maandwandeling omhoog: vanaf nu is deelname € 7,00 per persoon per wandeling.

I hope to see you again in 2019! Happy New Year!