Soemeersingel 123, 5759RD Helenaveen   |      06-10870081 

blog and news

Kijk regelmatig op deze pagina voor nieuws, activiteiten en verhalen.

The Belgian Connection

De maandwandeling Walk English werd zondag een grensoverschrijdende aangelegenheid met vier Belgische deelnemers uit Maaseik en omstreken. Via via, 'mouth-to-mouth', hadden ze van het unieke Walk English-concept vernomen en wilden ze hun eigen wekelijkse Engelse les in de Peel in de praktijk brengen. En zo werd de monthly walk dit keer een walk&talk met een Belgische connectie...

De afwezigheid van wind maakte de grijze ochtend prima te doen en vol enthousiasme gingen alle fellow-Walkers op pad. De beverroute leverde weer genoeg gespreksstof op voor de groep van maar liefst 18 'participants': er werd volop en continu Engels gepraat. Na elk kwartier werd de wandeling (en het gesprek...) gestopt om de groep weer bij elkaar te brengen en dan werd er van partner gewisseld. Zo kon iedereen met zoveel mogelijk andere deelnemers converseren en het Engels oefenen.

Zoals ook bij de vorige maandedities bleek, waren de wandelaars direct geëngageerd met elkaar in gesprek en de elk seizoen veranderende Peel deed de rest: de geweldige natuurlijke omgeving zorgde er opnieuw voor dat men niet bang was om het Engels te gebruiken en af en toe iets niet weten was dan ook geen probleem.

Het buiten zijn neemt elke mogelijke drempelvrees volledig weg. How satisfying, Walk English really works!

Terug bij de ijsboerderij stond de koffie, thee en de warme wafel klaar en werd er nog gezellig nagekletst. Één van de deelnemers zei het treffend: "Dit is precies wat ik nodig heb! Deze praktijkoefening is wat ik nog miste! Ik ben er volgende keer weer bij, count me in!"