Soemeersingel 123, 5759RD Helenaveen   |      06-10870081 

blog and news

Kijk regelmatig op deze pagina voor nieuws, activiteiten en verhalen.

Herrie de Terrie

Met twee nieuwe en acht 'regular' deelnemers was de maandwandeling van zondag 28 oktober goed bezocht. Onder een fris zonnetje werd het weer een uiterst geslaagde wandeling. De route die ons dwars door de Peel naar het Land van Bommel voerde, viel bij iedereen erg in de smaak en we genoten volop van de gezellige gesprekken, van elkaars gezelschap en van het fraaie uitzicht. Enkele stukken waren echt Peel zonder al te veel pad maar dat maakt de Walk English nu juist extra 'fun': je wandelt soms een stuk door de rouwe Peel en niet alleen over de brede zandpaden (doen we ook natuurlijk...), het avontuur lonkt!

Nieuw bloed is altijd een goed moment om je af te vragen of je de juiste dingen doet: is de combinatie tussen de Walk en de Talk goed? Wordt er voldoende afgewisseld en uitgewisseld door en tussen de wandelaars? Is de wandeling niet te zwaar en 'off the beaten track'? En zijn deelnemers ook met hun Engels bezig?

Mijn conclusie? Uiterst positief! Ja, er wordt continu Engels gesproken, vanaf het moment dat we de Hoeve Willem III verlaten tot het moment van terugkomst. Ja, regelmatig wordt er van gesprekspartner gewisseld en soms moeten we de koppels even 'nudgen', zo intensief zijn ze met elkaar aan het praten. En ja, de walk is 'feasible' en de smalle paadjes maken het geheel juist interessanter. En de laatste 'yes' is voor het Engels dat de deelnemers bezigen en of ze wel iets leren: zo was één van de vragen over het woordje 'erfelijk', dat in het Engels hereditary is. Ik vertelde de anecdote van één van mijn leerlingen die dit tijdens het voorlezen als "herrie-de terrie" had uitgesproken (by the way, in het Engels ligt de klemtoon bij de uitspraak op de tweede lettergreep: dan krijg je ongeveer /hi"rèditeri/), waarbij je de i als i in hik uitspreekt,de è als e in hek en de laatste 'e' als e in 'ge')

However, me drawing the conclusion that this is the case, doesn't make it true. Fortunately, the participants agree with me! Ook zij hebben zichtbaar en hoorbaar genoten van weer een geslaagde maandwandeling. De monthly Walk English is dan ook een echte aanrader en een absolute 'energy booster', voor de deelnemers en niet inde laatste plaats voor mij als 'teacher' en 'guide'!

Thanks a million, everyone!