Soemeersingel 123, 5759RD Helenaveen   |      06-10870081 

blog and news

Kijk regelmatig op deze pagina voor nieuws, activiteiten en verhalen.

Biology Class...

Zo heet als het de afgelopen week was, zo aangenaam waren de temperatuur en het briesje zondag tijdens de maandwandeling. Met tien deelnemers namen we dit keer de 'beaver trail'. We begonnen achter de ijsboerderij, waar we getrakteerd werden op 5 ooievaars, die rustig in de wei stonden te genieten van de ochtend. Sinds er vorige week gemaaid is, zijn ze al in de buurt om zich te laven aan de kikkers die tevoorschijn komen. Er werd plenty Engels gesproken met het gevarieerde gezelschap. Met Mara als docente biologie in de gelederen, werd er regelmatig stilgestaan bij de flora en fauna van de Peel, wat een extra dimensie aan de Walk English gaf. De wandeling werd er wel wat langer door maar 'the participants didn't mind at all!'

We zagen de duidelijke pootafdrukken van een bever die van het ene watergebied naar het andere overstak. Ook de heidekikker en andere kikkersoorten werden gespot en we kregen uitleg over de tondelzwam (tinderbox) die vroeger werd gebruikt om vuur te verplaatsen. En zo werd weer een hele andere woordenschat aangeboord: het woord 'ember' voor een kooltje waarmee je vuur maakt hadden we anders zeker niet gebruikt. Zo blijft Walk English een ontspannen en andere manier om je Engels te oefenen en te leren en dat maakt het zo leuk om mee te doen aan deze wandeling in het Engels.

Na afloop hebben we nog gezellig op het Willem III-terras vertoefd en onder het genot van een kop koffie en thee met wafel (en voor sommigen twee bolletjes overheerlijk ijs...) nog nagenoten van een heerlijke Walk English maandwandeling. Voor herhaling vatbaar!