Soemeersingel 123, 5759RD Helenaveen   | 06-10870081

blog and news

Kijk regelmatig op deze pagina voor nieuws, activiteiten en verhalen.

Do you want a lift?

Op weg (te voet) naar Hoeve Willem III voor de maandwandeling april afgelopen zondag werd ik ingehaald door één van de deelnemers (met de auto) met de vraag, als vanzelfsprekend in het Engels, of we een lift wilden maar daarvoor regende het niet hard genoeg. We liepen dus vrolijk door naar het Walk English startpunt bij de buren.

Leuk dat het Engels zo automatisch gebruikt wordt, zelfs onderweg al... Kortom, de maandwandeling april was al meteen begonnen!

Toen alle deelnemers om 10 uur gearriveerd waren en de wandeling kon starten, regende het wat harder maar daar was op gerekend! Ik had het spelletje 'half-a-minute' voorbereid: de deelnemers werden in twee groepen verdeeld en iedere groep kreeg steeds een halve minuut de tijd om in het Engels vijf personen, voorwerpen en begrippen uit te leggen en te raden zonder daarbij (een deel van) het woord te noemen of aan te wijzen. Na een eerste opstartronde ging het in ronde 2 steeds beter en werd de onderlinge competitie (en de stress om het goede antwoord te geven) groter. Het was een gezellig begin van onze maandelijkse Walk-English-activiteit.

Toen de buien zo ongeveer waren overgewaaid, begonnen we alsnog aan onze Walk & Talk door de Peel. De paar druppels die nog vielen, konden ons er niet van weerhouden flink in het Engels te praten en ook nu was het soms moeilijk om enkele malen van gesprekspartner te wisselen omdat iedereen zo druk met elkaar in conclaaf was.

Bij terugkomst was er weer koffie, thee en een heerlijke warme wafel en keek iedereen weer terug op een geslaagde 'monthly Walk English'! Er werd nog druk nagepraat over het spelletje dat achteraf (maar ook tijdens het spel) de tongen losmaakte...